Webinar Gratuit Marți, 22 martie, ora 19:00

Introducere în NLP

Începe călătoria acum și descoperă ce poate face NLP pentru tine!

Teorie

Programarea Neuro-Lingvistică (NLP) descrie conexiunea dintre minte (neuro), limbaj (lingvistica) și modul cum interacțiunea dintre ele ne afectează corpul, comportamentul (programarea) și rezultatele.

NLP-ul este studiul rezultatelor, un model de comunicare și personalitate care explorează modul în care gândurile, acțiunile și sentimentele noastre, interacționează pentru crearea experienței. Pe scurt, poate fi definită ca studiul și practica excelenței umane.

Programarea se referă la strategii, la perspectivele pe care ni le formăm asupra lumii și la modul în care le folosim pentru a obține rezultate. 

Neuro se referă la sistemul nostru nervos, la modul cum ne folosim cele cinci simțuri (vizual, auditive, tactil, olfactive, gustative) și efectele create.

Lingvistica se referă la cuvinte, expresii faciale, atitudine, gesturi, obiceiuri și comportamente, la modul cum le folosim pentru a ne exprima, a interacționa cu ceilalți și a obține ceea ce ne propunem.

Definiții frecvent întâlnite

 • Programarea Neuro-Lingvistică descrie dinamica esențială dintre minte, limbaj, și modul în care interacțiunea lor afectează corpul și comportamentul uman. Cu alte cuvinte, învățarea NLP-ului  este ca și cum ai începe să înveți limba maternă!
 • NLP este studiul unei comunicări excelente, atât cu tine însuți/ însăți, cât și cu alții. Este un manual pentru creier, este tehnologia libertății.
 • NLP este o artă și o știință pentru succes, care se bazează pe tehnici dovedite. NLP ne arată modul în care gândim și care sunt metodele prin care orice comportament poate fi îmbunătățit.
 • NLP este, de asemenea, studiul excelenței și modul de reproducere a acesteia. A fost descris ca fiind ceva care face diferența.  
 • NLP te învață cum să comunici conștient cu Mintea Subconștientă. Într-un cuvânt, NLP înseamnă Conștientizare.
 • NLP este un set de instrumente și tehnici, dar este mult mai mult decât atât. Este o atitudine și o metodologie de a ști cum să îți atingi obiectivele și să obții rezultate.
 • NLP colectează cele mai bune concepte și tehnici pentru a ne ajuta să ne controlăm mintea, starea emoțională și viață.

Care sunt beneficiile NLP?

Beneficiile NLP-ului sunt numeroase. Este un domeniu atât de versatil încât poți obține rezultate în toate ariile vieții. Prin dezvoltarea unei gândiri clare, structurate, orientată spre soluții, se crează conexiuni neurologice noi, astfel, impactul va fi general. Programarea neuro-lingvistică ne ajută să ne îmbunătățim comunicarea, prin dezvoltarea unor abilități de a citi și anticipa răspunsurile celorlalți. Marii comunicatori înțeleg oamenii, iar ei știu cum să transmită mesajul că să ajungă la fiecare persoană.

Business și carieră

În zona de business și carieră, NLP este utilizat de manageri, lideri și echipe care doresc creș̦tere continuă̆. NLP oferă̆ o structură precisă̆ pentru eliberarea oricărui blocaj și atingerea potențialului, astfel încă̂t să̆ treci la urmă̆torul nivel în business sau carieră̆. Reprezintă̆ un puternic model de comunicare ce susține oamenii șă își crească̆ performanțele atât în viața lor profesională, cât și în cea personală.

Coaching

În coaching, NLP oferă un arsenal de tehnici care determină oamenii să renunțe la blocaje, credințe limitative, emoții negative, astfel încât coach-ul să poată să-și ghideze clienții pentru a-și atinge obiective la care doar au visat până acum.

NLP în sănătate

Beneficiile NLP pentru sănătate se evidențiază prin faptul că mulți oameni au dorința de a-și îmbunătăți sănătatea, dar nu știu de unde să înceapă. Procesul de a face acest lucru poate fi foarte copleșitor. Tehnicile predate în NLP îi pot ajuta pe cei în cauză, să facă față mai bine bolilor cronice, sau să câștige controlul asupra obiceiurilor nesănătoase, cum ar fi fumatul sau alimentația emoțională.

NLP în educație

NLP consideră că orice copil este capabil să învețe. Fiecare elev are capabilitatea și abilitatea de a învăța. În cazul unor dificultăți de învățare, pur și simplu folosesc o strategie nepotrivită sau un sistem reprezentațional nepotrivit. Modelul de comunicare NLP este folositor pentru a înțelege sistemul de reprezentare al copilului sau al elevului când învață, și (iar) asta va face o mare diferență. Un copil care are deficiențe de învățare nu este prost, ci pur și simplu e atent la alte lucruri sau la mai multe lucruri decât ar vrea profesorul.

Pentru cine este NLP?

NLP acționează pe baza unor procese și principii solide, care schimbă viața celor dedicați atingerii obiectivelor semnificative și îndeplinirii misiunii, în viață. NLP, atunci când este bine făcut, poate echipa oamenii să avanseze în plan personal și să facă îmbunătățiri fără precedent în viața de zi cu zi, în muncă, în relații și ca performanță generală.

 NLP poate fi practicat în fiecare zi – la locul de muncă, construind relații cu clienții, în dezvoltarea personală, prin stabilirea de conexiuni sănătoase, în afaceri, prin obținerea unei înțelegeri mai bune a problemelor clienților. Programarea neuro-lingvistică poate fi utilizată într-o varietate de domenii ocupaționale semnificative, atât pentru creșterea personală, cât și pentru dezvoltarea profesională.

 Aceste domenii ocupaționale pot include (dar nu se limitează la):

 • Coachi de performanță;
 • Consultanți în fitness și sănătate;
 • Lideri de afaceri, manageri;
 • Consilieri de familie și relații de cuplu;
 • Profesioniști în vânzări și experți în marketing;
 • Antreprenori, liber profesioniști și comunicatori;
 • Profesori, mentori și experți în resurse umane;
 • Vorbitori publici și antreprenori.

NLP este, de asemenea, un instrument valoros pentru oricine dorește să-și îmbunătățească capacitatea de a reuși în viață. Acestea includ oameni care se luptă cu povești de auto-sabotare din trecutul lor, victime ale violenței și oameni care doresc să-și depășească propria conversație negativă asupra sinelui.

Reputația NLP a crescut în domeniile coaching și terapie. Este denumit în mod obișnuit „manual de instrucțiuni pentru mintea umană”, deoarece se concentrează pe „cum” facem lucrurile, precum și pe modul în care interpretăm întâmplările noastre de zi cu zi în mintea noastră. 

Recunoscând modul în care ne concepem mental experiențele, putem alege apoi să le îmbunătățim sau să le modificăm în sfera vieții (sau profesiei) în care sperăm să evoluăm.

Ce vei învăța?

  Felul în care funcționează creierul și mintea. Această informație va schimba modul de comunicare, pentru totdeauna!

   Care este răspunsul la întrebarea “Ce este NLP” și cum îl utilizăm în viața de zi cu zi

   Cum ne poate ajuta NLP în carieră, relații și în multe alte domenii ale vieții.

  Cum să ne schimbăm instantaneu dispoziția

  Metode care fac învățarea și memorarea mai ușoară

  Cum să interpretăm modurile diferite de gândire ale oamenilor.

   Cum să utilizăm procesele de gândire, pentru a crește substanțial abilitățile de învățare.

 

Daca ai participat deja la un astfel de curs și ai printre membrii familiei, prieteni, colegi, cunostinte, persoane care ar fi interesate să afle mai multe informații, te rog, trimite mai departe această invitație!

Înscrie-te la webminar


testimoniale

Ma numesc Adrian Cursaru, sunt de profesie inginer si am venit cu scopul de a mă dezvolta personal. Îi mulțumesc Ginei pentru experiența unică din acest curs. Este singurul curs din care am învățat cum să îmi selectez informația, cum să reformulez întrebările potrivite, și cum să ajung la rezultatul dorit. E un carusel de emoție, de experiență …nu-l pot descrie în cuvinte și, le mulțumesc din suflet tuturor colegilor.

Adrian Cursaru

Inginer sisteme HVAC, București

Sunt Alexandra, am 15 ani și sunt din Cluj Napoca. Înainte să vin la acest curs, cumva, mi-am stabilit niște obiective cu ce vreau să plec de aici, iar principalul meu scop era să învăț lucrurile mai repede, și să rețin mai ușor informația pe care o citesc.

Lucrul care mi-a plăcut cel mai mult, a fost modul în care am fost tratată. Desi acesta este un curs de adulți, și eram printre puțini minori de aici, am fost tratată ca de la egal la egal. Acest lucru l-am observat cel mai tare la exercițiile de lucru în echipă, unde am simțit încrederea pe care ceilalți o aveau în mine. Lucrul care a avut cel mai mare impact asupra mea a fost în prima zi, care cumva m-a făcut să am o revelație spontană a lucrurilor care mă țineau înapoi.

Le recomand să vină odihniți și să nu-l confunde cu o vacanță, pentru că deși locația și cazarea sunt foarte frumoase, este un curs intensiv și nu e loc de somn.

Această experiență a fost foarte frumoasă. Deși am avut ore de dimineață până seara, nu m-am simțit deloc obosită, sau plictisită, nu a fost ca și cum eram la școală. de exemplu, eram constant captivată de informația prezentată.

Alexandra Morar

Elevă, Cluj-Napoca

Cel mai intensiv curs la care am participat, am simțit schimbări în mine de la o oră la alta, nu am cuvinte pentru a descriere trăirile din accest curs. A fost una dintre cele mai bune decizi luate. Voi aplica tot cea ce am învățat aici pentru a oferi o viață mai bună celor din jurul meu.

Enedy Iosif

Inginer, Timișoara

Am venit la acest curs pentru a încerca să-mi pun ordine în gânduri și să-mi răspund la întrebări. Dintre toate metodele folosite în acest curs, pentru mine, cel mai mare impact l-a avut Time Line Therapy

Ionel Petruț

Inginer IT, Timișoara

Atmosfera și energia de grup au fost foarte frumoase, Gina și-a dat interesul pentru fiecare în parte, se vede ca face cu foarte multă pasiune ceea ce face, intesitatea și intensivitatea cursului au fost propice pentru a instala în fiecare din noi un limbaj benefic.” 

“Fii pregatit pentru un curs extrem de complex si intens. Energia de grup care se creaza acolo este foarte interesanta, ca o mica familie, si din fiecare experienta a fiecaruia dintre cei prezenti la curs ai de invatat ca si cand ar fi… propriile tale experiente.
Cat de multe vei invata la curs? Exact atat cat vrei. Din fiecare vorba, din fiecare gest, din fiecare intrebare a altuia sau a ta, ai de invatat daca doresti. Lasa orice limitare la intrarea in Paltinis, si vino cu o minte deschisa, ai multa informatie de primit, informatie valoroasa. Apoi poti selecta ce crezi ca este potrivit pentru tine, sau poti luat tot si te poti juca cu ele, pana cand vei obtine reteta perfecta pentru a te propulsa in viitorul dorit.

Locatia este excelenta, aer curat, liniste, si privelisti de vis. Gina este un trainer real pasionat de ceea ce face, cu o dorinta intensa de a transmite informatia mai departe si de a te ajuta sa iti schimbi viata in bine.

Invata sa iti iei puterea personala in propriile maini, si dobandeste uneltele necesare pentru a face acest lucru.

Ionascu Gabriela

Coach, Târgu-Jiu

Am venit aici deoarece mi-am dorit foarte mult să ies din zona de confort, să evoluez, să mă pot ajuta mult mai mult decat am făcut-o și să-mi arăt că pot.

Am realizat ca pot fi mai mult decât am știut că sunt, că pot face mai mult decât m-am gândit că pot face și că într-adevăr putem evolua împreună.

Angelica Stan

Arad

WEBINAR SUSȚINUT DE

GINA VEVERIȚĂ

Master Trainer NLP, Trainer Time Line Therapy®,
Hipnoterapie si Coaching

© 2022 NLP Discovery – nlpdiscovery.ro

Termeni și Condiții | Confidențialitate

Acest site nu face parte din site-ul Facebook sau Facebook Inc. În plus, acest site nu este susținut de Facebook în nici un fel. FACEBOOK este o marcă înregistrată a FACEBOOK, Inc