Un pas simplu care iti poate revolutiona viitorul
15.01.2018
Cu totii contemplam peisajele din natura, ne uitam la oamenii sau la obiectele din jurul nostru, ascultam muzica, definim anumite sunete, interpretam anumite senzatii pe care le experimentam…oare este chiar ceea ce vedem, auzim sau simtim?

Perceptia noastra asupra formei prezente este reala ?

Este observatia noastra directa, sau e vorba de semnificatia data de noi tuturor acelor elemente, pe baza credintelor pe care ni le-am format de-a lungul anilor?
Oare am putea sa spunem ca oamenii au uitat sa se mai uite, au renuntat sa-si mai foloseasca propria acuitate senzoriala, si ca ei actioneaza in baza credintelor pe care si le-au insusit?

Dar ce sunt Credintele?

Credintele sunt acele convingeri pe care ni le-am insusit ca fiind adevarate.
Ce spunea Henry Ford? Indiferent daca gandesti ca poti sa faci un lucru sau gandesti ca nu poti sa il faci, ai dreptate.
Asadar, in interiorul fiintei noastre avem credinte pe care le-am acceptat ca adevaruri. Ele ne determina modul in care actionam si implicit nivelul de performanta.
In esenta, credintele pe care ni le-am insusit, fie ne iau puterea fie ne-o dau. Devin reguli sau principii pentru noi, si decid modul in care ne raportam la anumite evenimente. Ele constituie adevarul nostru individual, sunt factori determinanti ai comportamentului nostru.

Cum se formeaza aceste credinte?

Ele se construiesc rand pe rand, pas cu pas in jurul unor Valori, inca din copilarie. Va mai amintiti! Valorile sunt ceea ce este important pentru noi. https://nlpdiscovery.ro/sunt-valorile-personale/
Credintele si valorile noastre impreuna, formeaza atitudinile. Asadar atitudinile sunt rezultatul sistemului nostru de credinte si valori. Atitudinile sunt partea vizibila a unui Eiceberg pe cand credintele si valorile sunt partea din adancuri.
Revenim la titlul articolului nostru, Perceptii sau Credinte, si continuam prin a spune ca bazandu-ne pe credintele si valorile noastre, pe ceea ce noi consideram ca este corect sau incorect, alegem ceea ce vedem, auzim si simtim.
Dar oare ce-am putea vedea, auzi si simti daca ne-am acorda sansa sa facem si alte alegeri?
Cu cat invatam mai mult sa ne folosim acuitatea senzoriala la niveluri profunde, cu atat mai mult, perceptiile noastre asupra lumii genereaza rezultate de exceptie.

Ramai constient, fii prezent!

Leave a Reply

Share This