Legea Cauza>Efect – Motive sau Rezultate? Ce alegem de fapt?
07.07.2019

Cursuri de dezvoltare personala pentru incepatori sau avansati!?

Cursurile noastre de dezvoltare personala NU sunt concepute pentru incepatori sau avansati. Referindu-ne la dezvoltarea personala, ar fi posibil sa dam o definitie pentru termenul de incepatori sau avansati? Dezvoltarea personala presupune existenta unui inceput si a unui sfarsit?

Incepatori sau avansati? Cum ar fi daca am aborda acest subiect dintr-o alta perspectiva, sa privim meta, sa ne gandim la scopul final?

Cursurile noastre sunt avansate si totusi accesibile tuturor. Inca de la inceput pretindem ca stii, te tratam ca atare si tu faci la fel. Doar asa iti depasesti limitele si te dezvolti. Cat timp? Pana la ce nivel? Raspunsul corect: TOATA VIATA. Ce-ar fi sa-ti lasi mintea deschisa si sa-ti dai seama ca stii?

Da, am putea spune ca ne adresam mintii subconstiente care are nevoie de un limbaj simplu pentru a receptiona informatiile pe care le primeste. Sa ne amintim totusi ca mintea subconstienta este simpla si nu simplista.

Daca ar fi sa ne gandim de ce amanam sau de ce anume ne este greu sa luam decizii in acest domeniu, am putea sa luam in considerare ca e vorba doar de emotiile care ne blocheaza, convingerile care ne limiteaza, e bine sau nu e bine, imi e frica sau nu imi e frica, am curaj sa o fac?

Dar daca o sa-mi para rau? Oare fac fata? Dar daca ma fac de ras? Cum o sa stiu ca nu am aruncat banii pe fereastra? Ce o sa zica ceilalti, o sa le mai placa de mine? E vorba de incepator sau avansat sau de incredere si stima de sine?

Am avut nenumarate categorii de oameni in cursurile de dezvoltare personala NLP. De diferite varste si de diferite profesii. Si cand spun oameni, ma refer la varste cuprinse intre opt si saptezeci si cinci ani. Inca nu am depasit aceste varste, insa ma astept sa se intample si la noi in Romania.

Au primit materialul de prestudiu care la inceput parea pentru unii ca e in limba chineza, hmmm. Doar ca nu era nevoie sa-l inteleaga, doar sa-l asculte, ce-i drept de vreo trei ori, si sa mai ia ceva notite din cand in cand. Si au facut-o.

Apoi au venit la curs, cei care au venit… Multi au intalnit obstacole sau au crezut ca mai au nevoie de timp de pregatire si au renuntat. Si a inceput prima zi, cu atat de multa informatie noua, incat nimeni nu a mai avut timp sa se gandeasca daca poate sau nu poate sa o inteleaga, sau multe alte ganduri care ne-ar putea trece prin cap in astfel de situatii.

Iar seara, tema de casa …de terminat pana a doua zi. Si a doua zi o luam de la capat cu alte tehnici, alte asumptii nlp-istice… iar mai pe seara intram in partea de lingvistica, si o tinem tot asa timp de opt zile. Da, opt zile consecutive.

Am omis sa va spun ca e un curs intensiv? Daaa, opt zile iesi din mediul tau cotidian, daca esti elev tragi chiulul de la scoala, ca adult iti iei concediu cu plata sau fara plata…

Sa revin, in ziua a cincea a cursului mai predai si testul cu raspunsurile. Iar regula e sa-l predea toata lumea deodata. Ai mai putea sa nu-l predai? Ma cam indoiesc, cred ca nici nu mai iei in calcul aceasta optiune, nu-i asa?

Si inveti teorie, asisti la demonstratii, faci exercitii: acuitate senzoriala, rapport, submodalitati, ancore, strategii, limbaj specific sau mai vag, integrarea partilor. Apoi trecem la tehnica Time Line Therapy™, unde descoperi linia timpului, eliberezi emotii negative din trecut, ca furie, suparare, tristete, frica, vinovatie. Poate sa imi spuna cineva ca a scapat chiar de toate? Majoritatea oamenilor au invatat sa le reprime, insa cu ce rezultat?

Tot la modulul de Time Line Therapy™ continuam sa invatam cum sa eliminam deciziile care ne limiteaza, apoi fobia daca are cineva, de orice fel: de paianjeni, de lift sau avion, de intuneric, de ace… si… mai invatam ceva, cum sa scapam de anxietate, ca tot e la moda. Pana aici suna interesant?

Ce este incredibi in acest moment al cursului? Esti deja pregatit sa faci tot ceea ce ai invatat si cu cei din jurul tau.

Urmeaza apoi, partea de Hipnoza, care vine ca o relaxare si care, in acelasi timp sigileaza toate cunostintele acumulate in aceasta perioada, sa o poti folosi si in viitor oricand doresti sa inveti, sa memorezi, sa redai ceea ce inveti.

Iar la final inchidem puzzle-ul prin tehnicile de Coaching cu NLP. Pentru ca da, Coachingul cu NLP face lucrurile altfel.

Si ai terminat cursul cu diplome si felicitari. Daaa, ai terminat cursul. Acum incepe activitatea pe cont propriu. Ei, nu chiar pe cont propriu, te mai tinem de mana o perioada, sa ne asiguram ca ACTIONEZI si aplici cu responsabilitate ceea ce stii.Ei, ce parere ai? E vorba despre incepatori sau avansati?

Iar pentru cei care ati absolvit cursul mai recent sau cu ceva timp in urma, va rog sa interveniti si sa adaugati impresii.

Pe curand,

~Gina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CURSURI INTENSIVE NLP
Share This