Despre Time Line Therapy® si Mintea Subconstienta – partea 1
15.01.2018
Terapie tradițională VS Coaching NLP
15.01.2018

Despre Time Line Therapy® si Mintea Subconstienta – partea 2

Mintea ta subconștientă este cheia pentru succesul tău in viață. Cu cât ințelegi mai bine mintea subconștientă,cu atât mai bine o vei putea folosi pentru a avea succes și bunăstare.

Prin cunoaşterea interacţiunii ce are loc între conştient şi subconştient, vei putea să-ți transformi întreaga viaţă. Pentru a schimba condiţiile exterioare, trebuie să acţionezi asupra cauzei care le-a produs.

Cunoașterea unora dintre dintre funcțiile cele mai importante ale subconștientului vor face o mare diferență în comportamentului tău:

  1. Mintea subconștientă este responsabilă cu stocarea amintirilor. Ar putea să nu fi luat în considerare acest lucru, dar nu ar trebui să fie o surpriza să știi!
  2. Mintea subconstienta activează informații, experiențe, amintiri stocate și strategii pentru comportament, pentru că nu poți să-ți amintești totul,tot timpul conștient.
  3. Este domeniul tuturor emoțiilor. Poate că nu-ți plac foarte mult emoțiile, sau ai putea spune că emoțiile sunt o prostie și iraționale. Ai dreptate – emoțiile nu sunt raționale; nu este nimic rațional în cadrul acestora. Emotiile sunt sentimente, nu concepte, și nu se creează într-un proces structural. Ele nu sunt în conformitate cu principii raționale sau științifice.

Gândește-te la ultima dată când ai fost supărat. Cât de mult raționament a fost în acea emoție? Pur și simplu a simțit supărarea! Ultima dată când a câștigat echipa ta de sport favorită, sau ai îmbratișat persoana pe care o iubești cel mai mult , ai simți fericirea, iubirea sau mulțumirea la un nivel logic, conștient? Ai simțit sentimentul și l-ai măsurat în mod conștient (asta dacă chiar ai ținut să faci acest lucru), dar emoțiile au venit de la mintea subconștientă.

Nu e de mirare că poate fi atât de greu să se schimbe conștient tiparele emoționale – Tu nu le poți controla în mod direct. Mintea subconștientă este sursa acestor emotii, insă multe tehnici pentru schimbarea lor sunt prea ocupate sa pună accent pe logică și rațiune

Mintea subconștientă nu reușește întotdeauna să țină la distanță emoțiile negative pentru a nu interfera cu activitățile noastre zilnice, cu reacțiile sau obiceiurile noastre din timpul somnului.

Acest lucru este pentru ca știe intuitiv că stocarea amintirilor și a emoțiilor negative nerezolvate sunt în detrimentul bunăstarii noastre emoționale si mentale. Odată ce stochează emoțiile într-o colecție de amintiri în jurul unui anumit subiect va încerca să le rezolve pe cele negative, deoarece acestea sunt deranjante.

Convingerile convenționale despre mintea subconstientă sunt de mult depășite. Independent de teoria freudiană care a fost discreditată, mulți oameni încă nu au o cunoaștere clară despre mintea subconștientă sau despre remedierea problemelor vechi.

Dovada că mintea ta subconștienta vrea să rezolve problemele nerezolvate din amintirile tale din trecut poate fi clar observată în visele tale dimineața devreme. Se întâmplă în acele momente vagi înainte să te trezești, atunci când îți dai seama că ești pe jumătate treaz, dar încă pe jumătate adormit, refuzând să deschizi ochii pentru a putea termina ultima parte a visului.

Aceste imagini ciudate, scenarii semi-realiste din mintea ta, pline de metafore și fluxuri de amintiri aparent fără nici o legătură sunt ventilate prin intermediul acestor vise de dimineață. Acesta este momentul “curățeniei” în mintea ta subconștientă. Se întâmplă aleatoriu, indiferent de prioritatea ta de curățare. Este un proces in afara ta, scăpat de sub controlul tău conștient.

Folosirea tehnicilor Time Line Therapy® în mod conștient îți permit să eliberezi toate emoțiile din trecut la nivel subconștient cu rezultate specifice și rapide.

Leave a Reply

Share This