Despre Time Line Therapy® si Mintea Subconstienta – partea 1

Despre Time Line Therapy ™ (TLT) se poate discuta  deja de prin anii 1980 cand Tad James Ph.D a creat acest proces terapeutic  puternic care a evoluat din NLP si Hipnoza.

Viitorul nu este un dar, este o realizare.

Fiecare generație ajută la propriul sau viitor.

Aceasta este provocarea esențială a prezentului “

Robert F Kennedy

Acest proces se bazeaza pe conceptul de stocare a amintirilor in memoria noastra intr-un sistem liniar . Asta explica cum reusesti sa stii ca un eveniment s-a intamplat acum 3 luni, un an sau 5 ani.

Time Line Therapy ™ ofera una din cele mai puternice tehnici de schimbare si transformare personala prin facilitarea eliminarii emotiilor dureroase atasate la amintiri si evenimente din trecut. TLT, de asemenea se concentreaza pe ceea ce putem invata din acele evenimente si de a folosi ceea ce am invatat ca o resursa pentru viitor.

Time Line Therapy ™ produce transformari de lunga durata, cu un minim de disconfort si intr-un termen foarte scurt.

In TLT de multe ori veti auzi conceptul de Minte Subconstienta….sau inConstienta. Eu cred ca e acelasi lucru.

Vis-a vis de Mintea inConstienta si tehnici concrete de eliminare a emotiilor negative, daca doresti sa inveti mai mult, periodic organizez workshop-uri unde pot participa un numar limitat de persoane cu titlul “inConstienti in Actiune”.

Time Line Therapy ™ lucreaza si se adreseaza  Mintii noastre Subconstiente, asa ca m-am gandit ca cel mai bun lucru ar fi sa incep sa vorbesc putin despre aceasta parte din noi care face diferenta.

Mintea Subconstienta este acea parte din mintea ta despre care tu nu ai o experienta directa sau nu poti fi in controlul ei intr-un mod constient. Ea este cea care iti controleaza respiratia, ritmul batailor inimii, digestia sau vindecarea unei rani de pe piele, etc.

Daca te gandesti putin e ca si cand ai functiona pe “pilot automat” si astfel  ea, Mintea ta Subconstienta face toate lucrurile pe care tu le faci fara  sa le acorzi vreo atentie. Asta e ceva fantastic.

Oare nu am putea sa spunem ca e un miracol? In realitate subconstientul este atat de mare incat daca ar fi sa-l compari  cu constientul, e ca si cum ai compara  reteaua de electricitate din lumea intreaga cu un bec….economic.

Termenul de “minte subconstienta” face sa sune ca si cand ar fi vorba doar de un singur lucru dar ea de fapt indeplineste atatea functii si sarcini in corp….

Am putea sa simplificam acest concept prin a spune ca Mintea Subconstienta este inteligenta despre  care nu suntem constienti… care continua sa aiba grija de noi chiar si atunci cand dormim, insa toate acestea fac sa fie si mai dificil sa definim cu exactitate ce este Mintea Subconstienta.

De exemplu, gandeste-te la munca pe care o face pentru ca inima ta sa bata regulat. Tu nu poti sa o faci constient, ea bate pur si simplu iar cand mintea subconstienta detecteaza un pericol ea poate avea un efect extraordinar asupra ritmului in care inima ta bate.

In alta ordine de idei, hai sa presupunem ca esti intr-o camera cu aer conditionat si probabil ca nu te gandesti la el. La un moment dat aerul conditionat se opreste si atunci incepi sa realizezi ca acesta a functionat tot timpul insa tu nu ai observat acest lucru decat cand  a fost oprit. Asta probabil pentru ca, aparent, mintea ta subconstienta a monitorizat tot ce se intampla in jurul tau in timp ce tu acordai atentie unui lucru  complet diferit.

Unii oameni au definit-o Minte Subconstienta, sau inConstienta iar  alti oameni spun ca ea nu exista si ca e vorba de o gramada de reflexe conditionate cu care suntem inzestrati. In orice caz, ceea ce este important, este ca, indiferent cum am numi-o, trebuie sa recunoastem ca are caracteristici de baza  care controleaza si indeplinesc multe roluri si sarcini in mintea si in corpul tau.

Si totusi, ce-ar fi daca, orice ar insemna toate astea noi am putea schimba aceste caracteristici de baza pentru a crea o schimbare pozitiva? Ce ar fi daca folosind toate calitatile mintii subconstiente am putea sa-i ajutam pe oameni sa se trezeasca dimineata cu o buna dispozitie  in loc de o  proasta dispozitie?

Ce-ar fi daca noi am putea crea un comportament pozitiv in locul unuia care nu te serveste sau… ce-ar fi daca am ajuta oamenii sa produca schimbari instantanee care sa nu fie dificile sau grele si care sa-i poata  sustine in atingerea scopurilor stabilite?

In partea 2-a a acestui articol voi scrie despre Time Line Therapy ™ si Mintea Subconstienta in actiune.

Pana data viitoare,

Related posts