cum te ajuta NLP pe plan personal dar si in business
Afla cum te ajuta NLP pe plan personal dar si in business
30.01.2018
NLP in sanatate
21.02.2018

Time Line Therapy®

time line therapy

Time Line Therapy®

Time Line Therapy ®(TLT) este un proces puternic, evoluat din hipnoza si NLP, dezvoltat de Tad James, Ph.D. in anii ’80. Procesul Time Line Therapy se bazeaza pe conceptul de linie a timpului, ca o reprezentare interna vizuala, auditiva si/sau kinestezica a stocarii amintirilor in memorie.

Time Line Therapy® ofera una dintre cele mai puternice tehnici de schimbare si dezvoltare personala, facilitand eliminarea emotiilor asociate cu amintiri sau evenimente dureroase din trecut. Se concentreaza asupra a ceea ce putem invata din aceste evenimente si abilitatea de a folosi ce am invatat ca o resursa pentru viitor. Tehnicile implicate cauzeaza minim disconfort pentru client iar procesele practice produc o transformare de lunga durata, mult mai rapida decat orice alta terapie traditionala.

Cateva exemple de emotii dureroase din trecut pot fi: furie, suparare, tristete, durere in suflet,frica, vinovatie. Time Line Therapy® permite, de asemenea, depasirea convingerilor care va tin blocati in trecut si va impiedica sa traiti viata pe care o doriti. Atat emotiile negative nedorite, cat si convingerile limitative influenteaza fiecare aspect al vietii noastre.

Cum contribuie Time Line Therapy® la imbunatatirea starii tale?

Unul din multele avantaje ale terapiei Time Line Therapy este acela ca permite clientului sa se elibereze de toate limitarile cauzate de emotii si convingeri din trecut, spre deosebire de alte terapii care trateaza aceste sentimente separat, unul cate unul. De exemplu, in cazul in care clientul are probleme de furie, Time Line Therapy faciliteaza eliberarea si eliminarea intregului sentiment de furie din trecut si nu doar sentimentul de furie atasat unui anumit eveniment din trecut. Cu alte cuvinte, furia este eliminata de la sursa. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care clientul este capabil sa obtina rezultatul dorit atat de repede si sa aiba rezultate permanente. Time Line Therapy® are rezultate atat de uimitoare si imediate incat unele persoane devin confuze la finalul terapiei, cand sesizeaza ca toate emotiile negative atasate amintirilor dureroase din trecut au fost eliminate. Procesul Time Line Therapy® actioneaza numai asupra eliminarii emotiilor atasate unor amintiri si nu a amintirilor. Amintirile in sine fac parte din istoria fiecaruia si formeaza personalitatea noastra, nu este ecologic sau adecvat sa fie alterate.

time line therapy

Time Line Therapy® este singura terapie care permite rezolvarea problemelor emotionale din trecut, concretizate prin convingeri limitative si care la randul lor genereaza decizii gresite. Nerezolvate, aceste probleme din trecut marcheaza comportamentul si va impiedica sa atingeti obiectivele pe care vi le propuneti. Cateva exemple de convingeri limitative sunt: „nu merit”, „nu sunt suficient de bun”. Cu ajutorul Time Line Therapy®, marea majoritate a oamenilor cu probleme emotionale poate obtine rezultatul dorit in aproximativ 6 ore, spre diferenta de alte terapii unde se vorbeste de luni sau ani. Atunci cand sunt implicate si conditii mai complexe, traume sau afectiuni fiziologice, poate dura mai mult. Un alt aspect pe care Time Line Therapy® il abordeaza diferit fata de alte terapii traditionale si constituie un avantaj pentru client, este ca acesta va primi instructiuni clare cu ce are de facut in vederea vindecarii, inca de la prima sedinta. Eliminarea emotiilor negative din trecut prin terapii traditionale implica multiple vizite la terapeut, discutii lungi pe marginea problemei iar rezultatele nu sunt garantate.

Un alt avantaj al acestui puternic proces este ca nu necesita continut. Nu este nevoie de detaliile specifice care au produs trauma, lucru de altfel destul de neconfortabil pentru client.

Time Line Therapy® nu ar trebui sa fie confundata cu ceea ce se numeste simplu ‘linia timpului’, care este, de asemenea o tehnica bazata pe NLP, dar este foarte diferita de Time Line Therapy.

VREI SA AFLI MAI MULTE DESPRE NLP SI TIME LINE THERAPY?

De ce este important sa eliberati emotiile negative din trecut?

Studii PNI (psychoneuroimmunology) explica efectele emotiilor negative nerezolvate din trecut si modul in care ele afecteaza sanatatea si viata de zi cu zi. Aceste efecte pot duce chiar la dezvoltarea simptomelor de boala. De asemenea, daca ne referim la cum percepem fiecare stresul si raspundem la declansarea acestei stari, acest proces este direct influentat de emotiile negative nerezolvate din trecut. Meditatia, yoga, relaxarea sunt practici care ajuta la depasirea situatiilor de stres, dar fara eliminarea problemelor din trecut au doar efect pe termen scurt. Recomandam Time Line Therapy pentru eliminarea definitiva a emotiilor negative si deciziilor limitatoare din trecut, impreuna cu aceste practici, pentru a imbunatati semnificativ rezultatele in mentinerea sanatatii mintii si a corpului.

Time Line Therapy este cel mai eficient proces in eliminarea starilor de anxietate, stress, panica, diferite fobii, traume si depresie.

Demonstratie Live Time Line Therapy® cu Tad si Adriana James

De ce Time Line Therapy® este relativ necunoscuta in Romania?

Credem ca unul dintre motive poate fi faptul ca formarea terapeutilor Time Line Therapy (TLT™ Practitioner), necesita un nivel ridicat de constientizare ale tehnicilor de hipnoza si NLP, deoarece Time Line Therapy face apel la ambele discipline. Nu poti deveni practician Time Line Therapy fara a avea un nivel minim de certificare NLP Practitioner. Ca Trainer de TLT™ pot sa destainui ca unele din situatiile intalnite de un practician in cadrul terapiei sunt foarte complexe iar siguranta si confortul clientului sunt primordiale. In calitate de TLT™ Practitioner, este nevoie de un inalt nivel de competenta, Time Line Therapy nu este un process pe care un terapeut l-ar putea invata in timp scurt, este necesara o baza solida in hipnoza si NLP.

Time Line Therapy® este marca inregistrata a Tad James si licentiata exclusiv pentru Asociatia Time Line Therapy®.

Gina Veveriță

Master Trainer NLP din anul 2008 si membru Time Line Therapy Association™ din anul 2012 cu certificare Trainer Time Line Therapy®, Hipnoterapie si Coaching, cel mai inalt nivel in domeniu.

Esti interesat de beneficiile Time Line Therapy?

Completeaza si intra in legatura cu Gina:

Comments are closed.

CURSURI INTENSIVE NLP
Share This